Konservatuvar taban puanları merak edilmektedir. Bu okullar, akademik eğitim veren kuruluşlardır. Sanat dallarının korunması, güncel şekilde yorumlanabilmesi ve ekol haline dönüşmesi için yetenekli öğrencileri kabul ederek, sektör için yetiştirmektedir.
Konservatuvar Nedir?
Konservatuvar taban puanları öncesinde, konservatuvar nedir sorusunu cevaplayalım. Konservatuvara 21 yaşını aşmayan, yeteneklerine hitap eden dallarda aşamalı sınavlarda başarılı olan adaylar kabul edilir. Konservatuvar kelimesinin anlamı, muhafaza eden ve koruyan demektir. Bu manada sanat dallarının korunması, güncel şekilde yorumlanarak ekol haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.
Konservatuvar Kaç Yıl Sürer?
Konservatuvar taban puanları konusunu merak edenler, konservatuvar kaç yıl sürer diye de sorgulama yapmaktadır. Bu, tamamen akademik bir eğitim alanı olmaktadır. 21 yaşını geçmeyen, özel yeteneklerine göre sınavlarda başarı elde edenler, konservatuvara girmeye hak kazanmaktadır.
Bu okulların amacı sanat dallarının korunması, güncel yorumlanması ve dünya standartlarında geliştirilmesidir. Ortaokul düzeyinde öğrenci kabul eden okullar, müzik, bale alanında uluslararası standartlarda eğitim sağlamaktadır. Küçük yaşlarda başlayan müzik ve bale eğitimi, ortaokul öğrencilerini kabul etmektedir.
Ortaokul öğrencileri, müzik-bale eğitimi alıp, ortaokul diploması edinerek mezun olmaktadır. Lise seviyesindeki öğrenciler ise herhangi bir ortaokuldan mezun olarak yetenek sınavına girmekteler. Bu yetenek sınavını başarı ile tamamlayan adaylar, lise konservatuvar eğitimi almaktadırlar. Lisans seviyesi öğrencileri, diplomalarını lisans olarak almaktalar.
Lisans konservatuvar okumak için lise mezunu olma şartı ve yetenek sınavında başarılı olma şartı aranmaktadır. Bu eğitim 4 sene sürmektedir. Bunun için konservatuvar taban puanları önem kazanmaktadır. Yüksek lisans seviyesindeki konservatuvar öğrencileri ise 1-2 sene kadar eğitim alırlar. Bu alanda doktora yapmak isteyenler de bulunmaktadır. Sanatta yeterlilik seviyesi ismi verilen doktora diplomasını alarak mezun olmaktadırlar. Sanatta yeterlilik unvanı, müzik ve sahne sanatları alanında verilmektedir. Doktora eğitimi ise ortalama olarak 3-5 sene sürmektedir.
Konservatuvar Bölümleri Nelerdir?
Konservatuvar bölümleri, okullara göre farklılık göstermektedir. Genel olarak bölümler şunları kapsamaktadır:
- Çalgı yapımı
- Müzik
- Sahne sanatları
- Müzikoloji
Konservatuvar Taban Puanları: Çalgı Yapımı Bölümü
- Anadolu Üniversitesi: Kontenjan dolmadı
- Ege Üniversitesi: Kontenjan dolmadı
Konservatuvar Taban Puanları: Müzik Bölümü
- Munzur Üniversitesi: 292.57896
Konservatuvar Taban Puanları: Oyunculuk Bölümü
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | 258,18402 |
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Devlet Üniversitesi) | 216,04817 |
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (Devlet Üniversitesi) | 213,56803 |
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA) (Devlet Üniversitesi) | 181,86254 |
Konservatuvar Taban Puanları: Sahne Sanatları Bölümü (DGS)
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Sahne Sanatları (Burslu) | 211,35004 |
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Sahne Sanatları | 210,82571 |
Konservatuvar Eğitimi Almanın Avantajları Nelerdir?
Pek çok insan sanatın ve yaratıcılığın önemli olduğunu söylüyor. Sanat, elbette, insanların, kuruluşların ve kültürlerin başarısındaki en önemli faktörlerden biri olarak giderek daha fazla teşvik edilen bir nitelik olan yaratıcılıkla bağlantılıdır. Gerçek şu ki, sanat biraz soyut olsa da yaşamsaldır ve insanlar sanatsal etkinliklere katıldıklarında diğer konuları çok daha iyi öğrenirler. Konservatuvar okumak, birçok açıdan yarar sağlamaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
- Yaratıcılığı teşvik eder: Yaratıcılık, sıradan ve bariz olanın ötesinde düşünme, birbiriyle ilgisiz iki fikri özgün bir şekilde bir araya getirme yeteneğidir. Büyük sorunlara çözümler ve her türlü ilerleme yaratıcılıkla yakından ilgilidir. Konservatuvar eğitimi, yaratıcılığın teşvik edilmesine olanak tanımaktadır.
- Sinirsel bağlantıları uyarır: Sanat, modalitesine bağlı olarak görme, işitme, dokunma, koku ve tat alma gibi tüm duyuların kullanılabildiği bir etkinliktir. Bundan dolayı sinirsel bağlantıları uyarmaktadır.
- İnce motor becerilerini geliştirir: Sanat etkinliklerinin her biri, ince motor becerilerinin geliştirilmesine olanak tanımaktadır.
- Problem çözme yeteneğini geliştirir: Açık ve süreç odaklı sanat, kararlar almak, sonuçlara ulaşmak, kararları sorgulamak ve sonuçları değerlendirmek için tükenmez bir fırsattan başka bir şey değildir.
- Diğer insanlarla bağlantı kurmayı kolaylaştırır: Sanat bir dengeleyicidir, birbirini tanımayan, aynı şeylere ilgi duyan veya aynı şeylerle ilgilenmeyen insanların ortak paydada buluşmalarına imkân sağlamaktadır.