Teknoloji ilerledikçe yeni meslekler karşımıza çıkmaktadır. Özellikle en çok tercih edilen meslekler ve iş alanları popülerliği oldukça farklılaştı. Yayınlanan geleceğin meslekleri raporu da bunu kanıtlar niteliktedir.

En Çok Tercih Edilen Meslekler

en çok tercih edilen meslekler

Doğru veri‘nin ulusal ve uluslararası araştırma şirketlerinin sonuçlarını yayınladığı raporunda 2021 yılında en çok tercih edilen 15 mesleği şu şekilde sıralamıştır

1. E-ticaret Uzmanı

Bu sektör için işe alımlar son yıllarda yaklaşık %73 oranında artış gösterdi. Şu anda 400.000’den fazla iş mevcuttur.

2. Kredi ve İpotek Uzmanlığı

Son yılların en popüler mesleklerinden biri de Kredi uzmanlığı. 2020 yılında bir öncekine nazaran %59’luk bir artış söz konusu. Bu iş için risk analizi, kredi analizi ve müşteri hizmetleri açısından becerikli olmalısınız.

3. Sağlık Destek Personeli 

2019 yılından bu zamana bu meslek alanına başvurular yaklaşık %34’den fazla artmıştır. Bu işi yapmak için hasta eğitimi, veri girişi ve hekim ilişkileri konusunda iyi olmalısınız.

4. İş Geliştirme ve Satış Uzmanlığı

Bu alanda işe alınma orası son senelerde yaklaşık %45 oranında artış gösterdi. Bu alan için satış süreci ve takım oluşturma alanında becerikli olmalısınız.

en çok tercih edilen meslekler

5. İnsan Kaynakları Uzmanı

2021 yılının en çok tercih edilen mesleklerinden biri de yüzde 90’dan fazla artış gösterenİnsan kaynakları uzmanlığı.

6. Dijital Pazarlama Uzmanı

Son yılların en popüler mesleklerin biri de dijital pazarlama uzmanlığıdır. Özellikle e-ticaret üzerindeki büyük ilgi bu alanın daha popüler olmasını sağlamıştır.

7. Hemşirelik

Pandeminin etkisinin en çok görüldüğü mesleklerden biri hemşirelik. Son yılda hemşirelik mesleğine talep %30 arttı.

8. Eğitim Uzmanı

2020 yılında bu alana olan talep yaklaşık %20 oranında artmıştır. Bu alanda çalışacakların ders planlama ve zaman yönetimi konusunda başarılı olması beklenir.

9. Dijital İçerik Uzmanı

Dijital içerik uzmanlığına olan talep son yılda %49 artmıştır.

10. Profesyonel ve Kişisel Koç

Kişisel koçluk alanına olan ilgi 2019 yılından bu yana %51 oranında artmıştır.

11. Uzman Mühendislik

2021 yılında en tercih edilen mesleklerden biri de Uzman mühendisliktir. Bu alana olan talep 2019 yılından beri %25 artış göstermiştir.

12. Ruh Sağlığı Uzmanı

Bu uzmanlık alanına olan talep son yılda %24 artmıştır. Bu alanda çalışanların %97’si lisans ve yüksek lisans mezunudur.

13. Kullanıcı Deneyimi (UX) Uzmanı

Bu alanın uzmanlarına olan talen son yılda %20 artmıştır. Bu alanda çalışanların yaratıcılık ve tasarım alanında becerili olması beklenir.

14. Veri Bilimi Uzmanı

Veri bilim uzmanı olarak çalışan uzmanlara olan talep son yılda %32 oranında artmıştır.

15. Yapay Zeka Uygulayıcısı

Son yılda %46 oranında artan bir diğer meslek de yapay zeka uygulayıcılığıdır.

 

Sonuç olarak bakarsak 2021 ısında geldiğimizde en fazla talep gören mesleklerin dijital alanda faaliyet gösteren meslekler olduğunu görmekteyiz. Bil hassa pandemi sonrası ticaretin elektronik ortama dökülmesi hem bu alanda hem de reklamcılık alanına olan talebi daha da artırmıştır.

CEVAP YAZ

Lütfen Yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı yazın